A kínai kukoricaleves az utcai gyorsétkezdék egyik legnépszerűbb étele. Házilag is el lehet készíteni, ami jóval egészségesebb – és finomabb. Ráadásul 15 percen belül kész van. Ki lehet egészíteni maradék sült vagy párolt kacsa- és csirkehússal vagy darált hússal töltött gőz-gombóc, dumpling is tálalható a levessel.
Hozzávalók
- 1 evőkanál növényi olaj
- 2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
- 2 cm-es darab gyömbér, meghámozva és apróra vágva
- 4 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
- 40 dkg fagyasztott csemegekukorica
- 1 alapleves kocka (zöldség vagy csirke)
- 1,5 l víz
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál Shaoxing bor
- 2 tojás, felverve
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 marék friss koriander, apróra vágva
Elkészítés
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és az újhagyma darabok nagy részét. 2-3 percig főzzük, amíg megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a kukorica szemeketet, vizet, szójaszószt, Shaoxing bort és az alapleves kockát. Felforraljuk és 5 percig főzzük.
- Botmixerrel kissé krémesre pürézzük a levest, azaz maradjon szemcsés.
- Egy merőkanálnyi levest egy kis tálba szedünk, és csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel. A keletkezett pasztát a leveshez adjuk, egy percig keverjük, hogy besűrűsödjön.
- Lejjebb állítjuk a hőfokot, majd óvatosan, forgató mozdulatokkal belecsorgatjuk a levesbe a tojást. Folyamatosan keverjük, hogy kis cafatokat kapjunk.
- Őrölt borssal meghintjük és hozzáadjuk az aprított korianderleveleket.
- Melegen tálaljuk, megszórva a maradék újhagymával és adhatunk hozzá néhány csepp rizsecetet, Shaoxing bort vagy szójaszószt is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu