A kéksajtos lazacpástétom egy valóban érdekes kombináció, hiszen a kéksajt és hal remekül kiegészítik egymást. A pástétom könnyen és gyorsan elkészíthető, így ideális vendégváró snack lehet bulikra, partikra ( főleg fehérbor vagy pezsgő kísérőjeként), de persze egy közönséges ebédként vagy vacsoraként is fogyaszthatjuk (főleg ha valami nem közönségesre vágyunk!).
Hozzávalók
- 1 kis konzerv lazac (kb 20dkg)
- ¼ csésze kéksajt
- 2ek petrezselyem zöldje
- 1ek reszelt vöröshagyma
- 5dkg krémsajt
- ½ fokhagyma (préselve)
- Bors
- 1ek citromlé
- 1tk Worcestershire sauce
- 1 szelet szardella vagy szardella paszta (½ tk)
Elkészítés
- A lazacról öntsük le a vizet, és vágjuk le a bőrét.
- A sajtot morzsáljuk szét, majd a többi alapanyagaggal egy villával törjük össze vagy egy kézi turmixszal dolgozzuk el.
- Fogyasztás előtt minimum 2 óráig pihentessük a hűtőszekrényben!
Tippek
-
Ha krémesen szeretjük, adjunk hozzá több krémsajtot.
-
Konzerves lazac helyett füstölt lazacot is alkalmazhatunk.
-
A lazacot helyettesíthetjük tonhallal is.
-
Pikánsabbá tehetjük fél chili vagy erős paprika hozzáadásával.
-
Táljuk crostinin vagy sós kekszeken – de egyéb szendvicseket vagy parti falatokat is készíthetünk.
-
Ideális pástétom egy piknikre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu