Ez a kapros-grillsajtos tojáslepény zöldborsóval kiegészítve egy kiadós hétvégi reggeli vagy brunch lehet. Kockákra szeletelve pedig tálalhatjuk borozgatás mellé is pl. egy nyári kerti partin.
Hozzávalók
- 6 közepes tojás
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 csipet chili pehely (opcionális)
- 1 gerezd fokhagyma, préselve (opcionális)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 blokk halloumi vagy hasonló grillsajt
- 1 csésze zöldborsó
Elkészítés
- A tojásokat felverjük a kaporral és a fokhagymával, majd sóval, borssal és opcionálisan chillivel fűszerezzük.
- A halloumit 1 cm-es kockákra vágjuk.
- Az olajat egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és a halloumi kockákat barnára sütjük.
- Rájuk öntjük a tojáskeveréket, és hagyjuk, hogy egyenletesen szétosszon. A tetejére szórjuk a borsót.
- Fedő alatt kb. 5 percig sütjük, majd alacsonyra állítjuk a hőfokot és addig főzzük, amíg a tojás felületére már nem folyékony.
- Közben a grillt bekapcsoljuk a sütőben.
- A serpenyőt a sütőbe tesszük és egy-két percig megbarnítjuk a lepény tetejét.
- A tojáslepényt hűlni hagyjuk a serpenyőben, majd néhány perc múlva egy tányárra átcsúsztatjuk.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk szeletekre vagy kis kockákra vágva, és kaporral megszórva.
Kapcsolatos recaptek
Zest.hu