A következő káposztás kuszkusz saláta grillsajttal kiegészítve nem csupán marokkói ízeket varázsol az asztalunkra, de meglehetősen kiadós és egészséges is.
Hozzávalók
- 15 dkg kuszkusz
- 1.5 dl zöldség alapleves
- 1 db narancs
- 2 ek olívaolaj
- Fél kg tavaszi káposztalevél
- 2 db sárgarépa
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg pisztácia bél
- 4 szál újhagyma
- 15 dkg halloumi vagy egyéb grillsajt
Elkészítés
- A káposzta leveleket nagyon vékony csíkokra felszeleteljük.
- A sárgarépát megmossuk, durván lereszeljük.
- Az újhagymát felszeleteljük, a pisztácia beleket és az aszalt barackot durván felaprítjuk.
- A kuszkuszt egy tálba szórjuk, majd belereszeljük a narancs héját. A narancs levét utána kicsavarjuk.
- A kuszkuszt leöntjük forró zöldséglevessel,hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a kicsavart levet. Lefedjük.
- A káposzta csíkokat az olaj felében megpároljuk.
- A kuszkuszt fellazítjuk egy villával, hozzáadjuk a reszelt répát, majd a pisztácia, barack és újhagyma darabokat. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a káposzta csíkokat.
- A maradék olajat felforrósítjuk, miközben a grillsajtot 2-3 centis kockákra felvágjuk. Az olajban minden oldalon szép barnára sütjük, majd a salátához adjuk.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- A saláta ideális piknik étel lehet kirándulásokra – de remek nyári, kerti partikra is, illetve uzsonnára, kímélős ebédre, vacsorára.
- A káposzta lehetőleg legyen zsenge és sötétzöld.
- A káposztás kuszkusz saláta grillsajttal egy szuper egyszerű recept, néhány napig remekül tárolható a hűtőszekrényben.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu