A juharszirupos csirkecomb édesburgonyával egyszerre sül a sütőben, amely egy különleges íz-kombinációt varázsol az asztalunkra. Tuti gyorsan és egyszerűen összedobható, miután valójában magától elkészül, így kezdők számára sem lesz kihívás.
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (vegyes)
- 2 nagy édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 3 ek juhar szirup
- 6 szál kakukkfű
- só, bors
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- A combokat megmossuk, megtöröljük, majd egy tepsiben elrendezzük.
- Az édesburgonyákat megpucoljuk, 3 centis darabokra felvágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, 4-6 gerezdre vágjuk.
- A zöldségeket a csirkecombok között elrendezzük, majd lelocsoljuk az olajjal és juhar sziruppal.
- Sózzuk, borsozzuk, lefedjük a kakukkfű szálakkal.
- A sütőben kb egy órán át világosbarnára sütjük, miközben egyszer-kétszer a keletkezett szafttal meglocsoljuk a zöldségeket és a húst is.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk extra zöldsalátával, savanyúsággal vagy párolt zöldségekkel.
- Vigyázzunk arra, hogy a juhar szirup valódi legyen – sajnos elég sok Magyarországon forgalmazott termék csupán ízesített cukorszirup. Ez a verzió nem jó a recepthez, mert megég a hús. A címkén keressük a kanadai jelképet, és az legyen ráírva angolul, hogy “100% Maple syrup”- ez a termék kapható bioboltokban, bár meglehetősen drága!
- A receptet kipróbálhatjuk akár akácmézzel is – ennek persze teljes más íze lesz (túl édes méz viszont nem jó), de olcsóbb.
- A juharszirupos csirkecomb édesburgonyával szuper hétvégi főétel lehet a család számára, sőt akár egy laza, vendégváró menüben is megállja a helyét! Kanadai juhar szirupban sütve ráadásul egészséges is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu