Ez a joghurtos káposzta és retek saláta a coleslaw egészséges változata, ugyanis majonéz helyett joghurtot használunk. Néhány perc alatt összedobható! Remekül passzol hamburgerekbe, szendvicsekbe, grillezett húsok, kolbászok, virsli és felvágottak mellé.
Hozzávalók
- ½ fej fehér káposzta
- 1 marék retek
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál görög joghurt vagy zsírszegény tejföl
- ½ teáskanál agave szirup vagy méz
- ½ citrom leve
Elkészítés
- A káposztát és a retket legyaluljuk vagy nagyon vékonyan felszeleteljük. Az újhagymát apróra vágjuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A joghurtot összekeverjük a mustárral és a mézzel, majd ízlés szerint adunk hozzá kevés citromlevet. Ezt ráöntjük a zöldségekre, jól összeforgatjuk.
- Megkóstoljuk, és beállítjuk az ízeket – lehet, hogy több citromlére vagy mézre lesz szükség. Ha időnk engedi, tálalás előtt 30 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu