Ez a joghurtos édeskömény és uborkasaláta seperc alatt összedobható. Kiválóan passzol halak és felvágottak mellé, így ideális nyári grillezésre, piknikre és kirándulásokra. Skyr-t alkalmaztam, amely hasonlít a görög joghurthoz. A francia crème fraiche is jó a recepthez.
Hozzávalók
- 1 fej közepes édeskömény
- ¼ uborka vagy 1 mini uborka
- 3 evőkanál görög joghurt vagy Skyr
- 1 tk dióolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 ek olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- Só, bors
Elkészítés
- Az édeskömény gumó fás végét levágjuk, majd a gumót vágja vékonyra szeleteljük. Apróra vágjuk a zöld, puha leveleit.
- Hosszában félbevágjuk az uborkát, majd a puha, magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az uborkát félhold alakú szeletekre vágjuk.
- A joghurtot, az olajat és a fokhagymát egy kis tálban összekeverjük.
- Az apróra vágott édesköményt és leveleit, a kaprot és az uborkát egy tálba tesszük – hozzáadjuk a joghurtos keveréket, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
- Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu