Hétvégi reggelire vagy délutáni nassolnivalóként népszerű a gofri, ami nagyon könnyen elkészíthető házilag is. Ez a joghurtos-cseresznyés gofri különösen jól esik nyáron. A recepthez használhatunk gluténmentes lisztet és/vagy tejmentes joghurtot is.
Hozzávalók
- 1 ½ csésze liszt (szükség esetén gluténmentes keverék)
- 1 tk sütőpor
- ½ csésze őrölt mandula
- 2 nagy tojás
- 1 tk vanília paszta vagy esszencia
- 1 csésze natúr joghurt vagy növényi-alapú joghurt
- 2 evőkanál púpos cseresznye lekvár
- Tej vagy növényi tej (ha szükséges)
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a joghurtot. Addig keverjük, amíg sűrű, de önthető tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá kevés tejet vagy mandulatejet. Hozzákeverjük az olajat és a vaníliát, és 10 percig pihentetjük.
- Beleforgatjuk cseresznye lekvárt, kissé márványos mintát képezve.
- A gofrisütőt bemelegítjük.
- Amikor forró, a sütő használati utasításait követve, a gofrikat egymás után kisütjük. Az az ideális, amikor a gofri aranybarna, kívül ropogós, belül puha. Kb 4 gofrit tudunk sütni a tésztából (a gép méretétől függően).
- A gofrit friss cseresznyével és/vagy lekvárral és joghurttal, vagy fagylalttal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu