Ez a joghurtos coleslaw saláta egészséges, ropogós és mindössze 10 perc alatt elkészíthető. Tökéletes köret grillezett steak, hamburger vagy kebab mellé. A recepthez legjobb a Skyr skandináv joghurt, ha nincs, akkor Görög joghurt is alkalmazható.
Hozzávalók
- 1 sárgarépa
- 1 csésze aprított fehér káposzta
- 1 csésze aprított zellerszár
- 1 csokor újhagyma
- 1 marék retek
- ½ piros chili (elhagyható)
- 3-4 evőkanál Skyr vagy görög joghurt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,5 tk almaecet
- 1,5 tk citromlé
- 1 evőkanál enyhén pirított szezámmag
Elkészítés
- A retket vékonyan felszeleteljük, majd gyufaszál csíkokra vágjuk.
- A zellert és a káposztát felaprítjuk, majd a chilit és az újhagymát vékonyan felszeleteljük (a zöld részeket is).
- Mindezt összekeverjük egy nagy tálban, majd adunk hozzá annyi joghurtot, hogy megfelelően összeálljon.
- Hozzáadjuk az olajat, ecetet és a citromlevet.
- Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a szezámmag felét.
- Tíz percig pihentetjük és megkóstoljuk. Ha szükséges, adunk hozzá még citromlevet vagy almaecetet.
Kapcsolatos receptek
- Coleslaw saláta receptek
- Káposzta receptek
- Káposztasaláta
- Görög joghurt
- Sárgarépa receptek
Zest.hu