Krumplisaláta nem csupán nyári grillezés kedvenc körete, de egész évben fel lehet dobni szezonális zöldségekkel. Ez a Joghurtos burgonya saláta céklával szuper egyszerűen és előre elkészíthető. Ideális téli bulikra, de tálalhatjuk köretként is sült hús, fasírt stb mellé. A chili elhagyható, ha gyerekek is fogyasztják vagy nem kedveljük a csípős ízeket.
Hozzávalók
- 300g újburgonya
- 1 kicsi lilahagyma, vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
- 2 közepes főtt cékla
- 1 marék retek
- 4 evőkanál Skyr vagy görög joghurt
- 1tsp dijoni mustár
- ½ teáskanál méz
- 1 zöld chili (opcionális)
- Egy marék friss fűszernövény (menta, kapor, bazsalikom, zöldpetrezselyem stb.)
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük.
- A burgonyát egy fazék hideg vízben felforraljuk, majd 15 percig takarékon puhára főzzük. Az utolsó percben hozzáadjuk a hagymát, majd lecsepegtetjük.
- Félbe(vagy negyedekre) vágjuk a krumplikat és egy tálba szórjuk őket. Ráöntjük az olajat és a citromlevet, majd ízlés szerint megsózzuk és jól összekeverjük.
- A céklát és a retket apró darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához.
- A joghurtot a mustárral és a mézzel elkeverjük, ezzel leöntjük a salátát.
- Vékony karikákra felszeleteljük a chilit, hozzáadjuk a salátához (opcionális).
- Óvatosan összekeverjük, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Közvetlenül tálalás megszórjuk aprított fűszernövénnyel.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu