Ez a Japán szójabab és újhagyma saláta egy alapétel, amely a legtöbb bento egyik eleme. Továbbá nagyon jól passzol japán ételekhez, pl grillezett húsokhoz, sushi mellé stb. Tökéletes piknikre, kirándulásokra, bulikra is.
Hozzávalók
- 1 csésze fagyasztott szójabab
- 3 szál újhagyma
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz (natúr erjesztve)
- 1 evőkanál rizsborecet
- Csipet cukor
- Zöldcitrom leve
- Néhány csipet szezámmag
- Pirított szezámolaj
- 1 ek aprított koriander levál
Elkészítés
- Gőz felett a szójababot megpároljuk, majd hideg víz alatt leöblítjük. Lecsepegtetjük és egy tálba szórjuk őket.
- Vékonyan felszeleteljük az újhagymát (a zöld részét is), majd hozzáadjuk a babhoz.
- Összekeverjük a szójaszószt, rizsborecetet és a cukrot, majd a babra öntjük.
- Adunk hozzá kevés zöldcitromlevet, néhány csepp szezámolajat és pár csipet szezámmagot.
- Elkeverjük, megkóstoljuk és ízlés szerint adunk még hozzá olajat vagy zöldcitromot.
- Tálalás előtt belekeverjük az aprított korianderleveleket.
Kapacsolatos receptek
- Vegán receptek
- Japán receptek
- Zöldségsaláták
- Egyszerű saláták
- Egészséges saláták
Zest.hu