A csirkeleves világszerte az egyik legkedveltebb leves. A japán csirkeleves egy különleges verzió, és tíz perc alatt elkészíthető. Ajánljuk a japán és a különös ízek kedvelőinek..
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb filé
- 7 dl húsleves
- 2 cm gyömbér
- 50 ml japán szójaszósz
- 2 ek mirin
- 2 tk világos nádcukor (puha)
- 15 dkg shiitake gomba
- 6 szál újhagyma
- 1 maréknyi wakame (tengeri alga) darabok
- 4 tojás, kissé felverve
Elkészítés
- A gyömbért megpucoljuk, felszeleteljük. Ha a gombák nagyok, félbe vágjuk őket.
- A csirkecombokat filézzük (ha szükséges), és kis darabokra vágjuk.
- A húslevest felmelegítjük a gyömbérrel, szójaszósszal, mirinnel, cukorral és gombával.
- Amikor gyöngyözik, hozzáadjuk a csirke darabokat és 5 percig posírozzuk.
- Közben a hagymákat vékonyan felszeleteljük.
- A szárított wakame és újhagyma darabokat a leveshez adjuk, 1 percig főzzük tovább.
- Beleöntjük a tojást, fedőt teszünk a levesre, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- 2 percig állni hagyjuk, csészékbe töltjük.
Tippek
- A leves mellé tálalhatunk párolt rizst is, bár a japánok a rizst külön eszik.
- Wakame helyett elkészíthetjük bébi spenóttal is.
- A szójaszósz legyen japán – ne kínai, és ha lehet, redukált sótartalmút alkalmazzunk (vagy az alap-húsleves legyen sómentes), különben a leves meglehetősen sós lesz.
- A japán csirkeleves egy különleges verzió, fogyasztható legtöbb diétás, egészségtudatos étrend keretében. Ha összeturmixoljuk, fogyókúra alatt is tökéletes – lásd hatásos fogyókúra.
Kapcsolatos cikkek
- Húsleves receptek
- Japán receptek
- Gombás receptek
Zest.hu