
A következő hóember palacsinta elősegíti az ünnepi hangulatot – gyerekek, felnőttek számára egyaránt. Valójában tuti egyszerűen elkészíthető, így szuper ínyencség lehet reggelire, brunchra – de tálalhatjuk baráti összejöveteleken, zsúrokon is.
Hozzávalók
- 1 adag amerikai palacsinta
- … vagy egyszerű blini
- Húsos (csíkos) szalonna
- Juhar szirup
- Drazsék, cukorkák
- Répa vagy paprika darabok
Elkészítés
- A palacsintákat szilikon vagy sütőkarikák segítségével kisütjük, pihentetjük.
- Egy másik serpenyőben kisütjük a szalonnát, papír kéztörlőn a zsírt felitatjuk.
- A palacsinta korongok feléből egy pohárral (vagy kisebb átmérőjű keksz szaggatóval) köröket nyomunk, ezek széleit késsel eligazgatjuk.
- A palacsintákat egy tálon elrendezzük – a kisebb korongokat helyezzük a nagyobbak fölé, amikre juhar szirup segítségével nyomjunk szemeket és egy orrot!
- A szalonnát óvatosan helyezzük a két korong alá, majd hajtsuk vissza, mint egy sálat!
- Az alsó korongra nyomjunk drazsékból gombokat!
Tippek
- Tálaljuk karácsonyi reggelire vagy brunchra – amerikai stílusban öntsük le kevés juhar sziruppal (szuperül passzol a szalonnához)!
- A fenti díszítés csupán egy útmutató, egyéb alapanyagokat is alkalmazhatunk – pl szemek és gombok készülhetnek olajbogyóból, de lehet aszalt gyümölcs, mogyoró, csokikrém, pástétom, pesto, zöldség is stb. Legyünk kreatívak – hasznosítsuk a kamrában és a hűtőszekrényben talált alapanyagokat!
- A hóember palacsinta remek étel lehet céges vagy baráti körökben rendezett karácsonyi partykra. Szilveszterkor is nagyon jól mutat a büfé asztalon!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
