Ezek a Halloween chili múmiák nagyon könnyen elkészíthetőek – továbbá vegán és gluténmentesek is lehetnek. Lehetőleg teljes zsírtartalmú krémsajtot alkalmazzunk – a csökkentett zsírtartalmú változat szétfolyik. Ideális falat egy Halloween partyra!
Hozzávalók
- 12 db pedro vagy jalapeño chili paprika,
- 1 tubus krémsajt (vegán is lehet)
- 2 evőkanál aprított snidling
- 1 tekercs készre nyújtott leveles tészta (lehet vegán /gluténmentes is)
- Szemekhez: olajbogyók, paprikakrém, mazsola, aszalt áfonya, szőlő stb.
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A krémsajtot a snidlinggel összekeverjük.
- A paprikákat hosszában félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat.
- A leveles tésztát kinyújtjuk. Pizzavágóval fél centi vastag, hosszú csíkokat vágunk.
- Minden paprika felet megtöltjük a krémsajtos keverékkel, majd betekerjük a tészta csíkokkal, egy kis rést hagyva a szemek számára.
- Egy bélelt tepsibe helyezzük a múmiákat, majd a sütőben 8-10 percig világosbarnára sütjük.
- Hűlni hagyjuk a múmiákat, majd „szemeket” nyomunk a résekbe.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu