A mexikói guacamole mártogatóst nagyon könnyen lehet módosítani, hogy szörnyűségesnek nézzen ki Halloween-re. Az avokádó könnyen koponyává vagy szellemmé faragható, így ideális dekorációs elem lehet az ünnepei büféasztalon. Alkalmazhatjuk kedvenc guacamole receptünket, vagy kövessük ezt a még egyszerűbbet – a lényeg, hogy ijesztően nézzen ki (a chilit kihagytam, így gyerekek is fogyaszthatják ezt a Halloween avokádókrémet). Normál vagy sütőtök tortilla chipsszel tálaljuk.
Hozzávalók
A koponyához:
- 1 db avokádó fél
- Zöldcitrom leve
- Chili pehely vagy hagymadarabkák a fogakhoz
Az avokádókrémhez:
- 1 kis vöröshagyma, felaprítva
- 2 koktélparadicsom, apróra vágva
- 2 és ½ érett avokádó
- Chili szósz vagy Tabasco (elhagyható)
- Kis marék petrezselyem vagy korianderlevél (elhagyható)
- Zöldcitrom leve
- Só bors
Elkészítés
- Félbevágjuk az avokádót. Óvatosan kivesszük a magot.
- Éles késsel a bőrbe szemeket, orrot és szájat vésünk (a koponyához). Óvatosan lehúzzuk a kivájt bőrt.
- Kiskanállal kikaparjuk az avokádó húst (nem teljesen).
- Elkészítjük az avokádókrémet a hozzávalók összekeverésével. Ne dolgozzuk túl, azaz maradjon darabos – így jobb, ha villát használunk az összedolgozáshoz, nem aprítógépet.
- Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá még zöldcitromot, ha szükséges.
- Az avokádókrémet egy tányérra kanalazzuk, tortilla chips -szel körbevesszük, majd a koponyát a közepére helyezzük. A hagyma darabokat óvatosan a szájba illesztjük fogakként – elég 3-4 darab.
- Tálaljuk.
Kapcsolatos receptek