A mélyhűtőben mindig érdemes fagyasztott zöldborsót tárolni, mert akadnak olyan napok, amikor se-perc alatt kell ebédet, vacsorát kreálnunk. Ideális étel ilyen esetekre a gyors zöldborsó krémleves, amely nem csupán 5 perc alatt elkészíthető, de kiadós és szuper egészséges is..
Hozzávalók
- 2 bögre zöldborsó (fejtett vagy fagyasztott)
- Csirkeleves ( lásd elkészítés)
- 2 nagy maréknyi vizitorma
- Frissen préselt citromlé
Elkészítés
- A zöldborsót egy lábasba töltjük és felöntjük annyi levessel, hogy ellepje. Felforraljuk, majd 3 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a vizitormát, botturmix-szal krémessé turmixoljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsolzzuk, citromlevet csavarunk bele.
- Melegen tálaljuk, kevés olívaolajjal meglocsolva.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, szemlével.
- Kiegészíthetjük ropogósra sült húsos szalonna kockákkal.
- Vegetáriánusok elkészíthetik zöldséglevessel is.
- Ideális, ha a leves házi készítésű – ha nem az, ügyeljünk arra, hogy jó minőségű konyhakész vagy intsant port alkalmazzunk! Természetesen maradék húsleves tökéletes a recepthez!
- A vizitorma nagyon magas antioxidánsokban, de ha nem sikerül beszerezni, akkor helyettesíthetjük bébi spenóttal vagy rukkola levelekkel is.
- A gyors zöldborsó krémleves nem csupán rohanós napokon ideális, de télen-nyáron remek immunrendszer erősítő megfázás, influenza ellen.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu