A tonhal steak kiváló grillezésre, nagy előnye, hogy nem szálkás. Ezek a grillezett tonhal szeletek elkészíthetők kerti grillsütőn, grill serpenyőben, vagy sütőben a grill alatt.
Hozzávalók
- 2 tonhal steak
Páchoz:
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve vagy préselve
- 1 teáskanál szárított oregánó
Elkészítés
- A pácot egy kis tálban elkeverjük.
- A tonhalakat egy fagyasztós zacskóba tesszük és leöntjük a páccal.
- A zacskót összekötjük, kissé összerázzuk vagy megmasszírozzuk a halakat a zacskón keresztül, hogy a pác alaposan bevonja őket.
- A hűtőszekrényben legalább fél órán át pácoljuk.
- Bemelegítjük a grillsütőt vagy serpenyőt, majd a tonhal szeleteket mindkét oldalon átsütjük, miközben a páclével kenegetjük. A sütés ideje a tonhal vastagságútól függ – de nem szabad túlsütni a halat!
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu