A spárga sajnos hamar megég a grillsütőn, de ha becsomagolva sütjük, akkor elkerülhetjük a problémát. A következő grillezett spárga recept nagyon egyszerűen elkészíthető, az eredmény pikánsan finom. Egyéb fűszer-kombinációkkal is kísérletezhetünk..
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldspárga
- 2 dkg vaj vagy margarin
- Fél chili
- Fél citrom reszelt héja és leve
- Alumínium fólia és sütőpapír
Elkészítés:
- Bemelegítjük a grill-sütőt.
- A spárgát megmossuk, és levágjuk a kémény végét.
- 2 x 30 cm-es fóliát kivágunk, ezeket befedjük 2 x 30 cm-es sütőpapírral.
- Rátesszük a spárgákat és a vajat. A chilit magtalanítjuk, majd apró csíkokra vágjuk és rászórjuk a spárgákra a citromhéjjal együtt. Meglocsoljuk a citromlével, majd behajtjuk a sütőpapír széleit, és jól becsomagoljuk a fóliába.
- 15-20 percig sütjük parázs felett – nem túl puhára, a spárga maradjon kissé harapós!
Tippek
- Ideális grillezett ételek mellé köretként.
- Vigyázzunk arra, hogy az alumínium fólia ne érintkezzen az étellel, különben a feloldódott alumínium molekulák felszívódnak a spárgába (lásd egészséges konyha).
- A sütőben is elkészíthetjük, előre bemelegített sütőben, 200 fokon.
- Vaj helyett olívaolajat is alkalmazhatunk.
- Gyerekek számára a chili elhagyható – helyettesítsük 2 gerezd préselt fokhagymával.
- Tálalás előtt megszórhatjuk aprított zöldfűszerekkel is.
- A grillezett spárga egy nagyon finom, egyszerű étel, ajánljuk a pikáns ízeket kedvelőknek. Remekül passzol egy egészséges étrendbe is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu