21Van néhány olyan „klasszikus” grill recept, amt nem lehet elrontani, és mindenki szeret. Ilyen a grillezett sertésszelet almával, ami könnyen elkészíthető, glutén- és tejmentes, és tuti finom. Néha Worcestershire szószt használok almabor helyett, ami szintén nagyon jól passzol a húshoz. Tálaljuk grillezett zöldségekkel, burgonya salátával és/vagy ropogós zöldsalátával.
Hozzávalók
- 4 sertéshús szelet ( pl comb, lapocka, karaj)
- ½ teáskanál fokhagyma por
- 1 alma
A páchoz:
- 4 evőkanál almabor (vagy Worcestershire szósz)
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál kakukkfű levél
- 1 evőkanál olaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hússzeleteket szárazra töröljük, majd a fokhagymaporral megszórjuk.
- A pác hozzávalóit összekeverjük.
- A hússzeleteket egy sekély edénybe helyezzük és leöntjük a páccal.
- A hűtőben pácoljuk legalább 2 órán át, akár egy éjszakán át is lehet.
- A grillsütőt vagy a grillserpenyőt felhevítjük, majd mindkét oldalon 3-5 percig (vastagságuktól függően) megsütjük a húst.
- Közben kicsumázzuk az almát, majd fél centis karikákra vágjuk. Belemártjuk a pácba, majd a hús mellet egy-két percig azokat is megsütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu