A sertés szűzpecsenye nagy előnye, hogy lágy a húsa, így ideális gyors grillezésre vagy sütésre. Ezek a grillezett mustáros szűzérmék az angolok grill partik egyik kedvenc fogása. Burgonyasalátával és coleslawval szokás tálalni.
Hozzávalók
- 6 sertés szűzérme vagy 1 közepes szűzpecsenye, 2 cm vastag szeletekre vágva
- 1 nagy gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk angol mustár
- 1 ek dijoni mustár
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A mustárt összekeverjük az olajjal és a fokhagymával. szűtérméket mindkét oldalukon bedörzsöljük ezzel, majd borsozzuk.
- Minimum 30 percig, max 2 órán keresztül pácoljuk.
- Előmelegített grillsütőn vagy parázs felett mindkét oldalon néhány percig grillezzük, amíg enyhén csíkosak lesznek. Nem szabad túl sütni, mert rágós lesz a hús.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu