Ez a grillezett mustáros sertéstarja elkészíthető karajjal is. Ideális nyári nyári grillezésre, burgonyasalátával vagy krumplipürével tálalva.
Hozzávalók
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál almalé
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál méz
- 2 szelet sertéstarja vagy karaj, csontos
Elkészítés
- A mustárt, almalevet, mézet és a Worcestershire szószt egy lapos tálban összekeverjük. Beletesszük a hússzeleteket, és alaposan bedörzsöljük a páccal.
- Hűtőben minimum 2 órán át pácoljuk, lehet akár egy éjszakán keresztül is.( többszörösen megfordítjuk őket).
- Előmelegítjük a grillsütőt vagy grill-serpenyőt.
- Kivesszük a hússzeleteket a pácból, és az előmelegített grillsütőn, néhányszor megkenve a páccal, mindkét oldalön körülbelül 5 percig barnára sütjük. Legyünk óvatosak – könnyen megéghet a méz miatt!
- Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu