Nyári grill partikra ajánlom ezt a szuper egyszerű és tuti finom grillezett harissa tintahalat. Mindössze 5 perc a sütése (amely grill-serpenyőben is elvégezhető). Tálaljuk kuszkusszal vagy ropogós zöld salátával arab kenyérlepénybe bugyolálva.
Hozzávalók
- 4-6 nyers tintahal
- 1 citrom reszelt leve és héja
- 2 evőkanál harissa paszta
- ½ evőkanál sűrített aszalt paradicsom
- 1 fokhagyma, préselve
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál apróra vágott menta vagy petrezselyem
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
- Eltávolítjuk a csápokat, és a tintahalat 2cm vastag karikákra szeleteljük.
- A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban. Belekeverjük a tintahal karikákat és csápokat, és 2 órán keresztül pácoljuk.
- A grillsütőt vagy a serpenyőt bemelegítjük.
- A tintahal karikákat fém nyársakra felhúzzuk, majd 5 percig sütjük, rendszeresen forgatva.
- A csápokat egy serpenyőben vagy grill-rácson sütjük ki.
- Melegen tálaljuk, mentalevéllel díszítve.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu