A hagyományos görögsalátán kívül egyéb görög saláta is létezik! Ilyen például a görög zöldsaláta, aminek tavaszi saláta az eredeti neve. Ideális tavaszi, nyári ételek mellé – és nagyon egyszerűen elkészíthető..
Hozzávalók
- 1 kisebb római saláta
- 4 szál újhagyma
- 2 dkg kapor, aprítva
- Fél citrom
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhával óvatoson áttöröljük. Csíkokra szeleteljük.
- Az újhagymát felaprítjuk, egy nagy tálban elkeverjük a saláta csíkokkal és a kaporral.
- A citromot félbevágjuk. Az egyik felét kicsavarjuk, elkeverjük az olajjal. Ezzel leöntjük a salátát. A másik felét esetleg gerezdekre vágjuk, díszként a saláta mellé tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk egy görög vagy mediterrán menüben.
- Csakis frissen finom, mert a saláta levél hamar megpuhul – de előre elkészíthető, csupán az utolsó pillanatban locsoljuk le az öntettel!
- A görög zöldsaláta ideális nyári kerti grillezésre, továbbá vegán és egészséges, így méregtelenítés alatt és diétás, karcsúsító étrendek keretében is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu