Ez a görög halloumi saláta rendkívül könnyen elkészíthető, tökéletes nyári bulikra, piknikre és grillezésre. Pita kenyérben szokás tálalni, grillezett bárányhússal, de egy büféasztalon is nagyon jól mutat. Kiegészíthetjük szeletelt lilahagymával és kalamata olajbogyóval, ami a hagyományos görög saláta grillsajtos verziója.
Hozzávalók
- ½ kígyóuborka
- 200 g érett bébi paradicsom
- 250 g halloumi
- 2 evőkanál olívaolaj
- Menta levelek
Öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- ½ citrom leve
Elkészítés
- A sajtot szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a sajtot minden oldalon aranybarnára sütjük.
- Közben a paradicsomot és az uborkát felaprítjuk és egy tálba szórjuk.
- Egy kis tálban kikeverjük az öntetet, ezt a paradicsomra és uborkára öntjük.
- A halloumi kockákat egy konyhai papírtörlővel bélelt tányérra kiszedjük.
- Amikor kihűltek, hozzáadjuk a salátához, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összeforgatjuk.
- A salátát mentalevéllel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu