Ez a gombás csirketál francia módra készül, amely egy tipikus rusztikus francia egytálétel. Ideális hétköznapi vacsorára. Ez az alaprecept, amihez adhatunk más zöldségeket is – például apróra vágott sárgarépát, burgonyát, édesburgonyát, zöldbabot stb. Krumplipürével vagy csupán kenyérrel és zöldsalátával, savanyúsággal tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 db felső vagy alsó csirkecomb
- 1 evőkanál olívaolaj
- 200g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál friss kakukkfűlevél vagy apróra vágott rozmaring
- 1 kis pohár vörösbor
Elkészítés
- A sütőt 190C fokra előmelegítjük.
- Egy lapos, nehéz aljzatú, fedeles lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkecombokat világos barnára sütjük.
- Közben a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük.
- A csirkét egy tányérra kiszedjük, majd puhára sütjük a hagymát és a gombát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszernövényeket, egy percig keverjük, majd felöntjük a borral. Hagyjuk pár másodpercig buborékolni, majd visszatesszük a csirkecombokat.
- Lefedjük, és a sütőben kb. 30-35 percig a csirkét puhára sütjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu