Bár gnocchi-t aránylag könnyen lehet készíteni házilag is, még könnyebb a konyhakész verzió vásárlása, amiből roppant egyszerűen ösze lehet dobni valami finom és kiadós ételt. Ez a vegán gnocchi párolt cukkinivel 10 percen belül az asztalon lehet! Én gluténmentes spenótos gnocchival készítettem, de a normál vagy egyéb zöldséges verzió is jó – természetesen legfinomabb a házilag készített gnocchi, ha van rá időnk. Tálaljuk zöldsalátával!
Hozzávalók
- 25 dkg konyhakész (spenótos) gnocchi
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 1 kis zöld cukkini (kb 15cm)
- Egy csipet szárított chilipehely
- 2 evőkanálnyi aprított olajban elette szárított paradicsom vagy grillezett paprika (konzerv is jó)
- 2 evőkanál reszelt Parmezán vagy vegán sajt
- só, bors
- ½ citrom kicsavart leve
- bazsalikom levelek
Elkészítés
- Felaprítjuk a fokhagymát, és durván lereszeljük a cukkinit.
- Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd a fokhagymát és a chilit 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit, majd fedő alatt alacsony lángon pár percig pároljuk. Amikor puha, sózzuk, borsozzuk majd rácsavarjuk a citromlevet. Lefedjük, pihentetjük.
- Közben egy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, beletesszük a nudlikat, és 2-3 percig főzzük. Amikor a felszínre úsznak, lyukas szedőkanállal egy keverőtálba kiszedjük őket (alaposan lecspegtetve).
- A főtt nudlikat összekeverjük a cukkinivel, hozzáadjuk az aprított paradicsomot vagy paprikát, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Ha szükséges, a sepenyőben átmelegítjük.
- Őrölt fekete borssal, reszelt sajttal és bazsalikom levelekkel díszítve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu