Ha egy szuper könnyű, de nagyon finom gluténmentes desszertet szeretnénk, ez a recept egy kiváló megoldás! Nem kell sütni-főzni semmit hozzá, pár perc alatt összedobható, és lehet annyira alkoholos (vagy sem), amennyire kívánjuk. Az alábbi gluténmentes vegyes bogyós trifle ideális különleges alkalmakra, például Valentin-napra, Anyák napjára vagy évfordulókra. Én meggyes, konyakos kekszekkel készítettem, de egyéb gluténmentes keksz is jó. A bogyós gyümölcsöket egy éjszakán át be lehet áztatni rumba, likőrbe stb – így még intenzívebb lesz az íze.
Hozzávalók
- 2 csésze fagyasztott vegyes erdei gyümölcs, kiolvasztva
- 15 dkg gluténmentes keksz
- Meggylikőr (opcionális)
- 10 dkg Mascarpone
- 1 evőkanál cukor
- 20 dkg sűrű, zsíros tejszín
Elkészítés
- Tegyünk félre néhány gyümölcsöt a díszítéshez!
- A kekszeket egy tiszta konyharuhába bugyoláljuk, majd sodrófával összetördeljük.
- Ennek a felét 4 pohárba vagy kehelybe szórjuk. A tetejére teszünk néhány darab bogyós gyümölcsöt.
- A mascarponét egy habverővel enyhén felverjük. A gyümölcsökre kanalazzuk.
- A tejszínt a cukorral és a likőrrel (ha használunk) habosra verjük, majd a felét a gyümölcsökre kanalazzuk.
- Megismételjük a kekszmorzsa-bogyók-mascarponekrém rétegezést.
- Tálalásig lehűtjük, majd a félretett gyümölcsökkel és a maradék morzsával díszítjük.
Kapcsolatos receptek