Ez a tejmentes és gluténmentes kókuszos amerikai palacsinta könnyen elkészíthető, egészséges és laktató. Melegen tálalhatjuk reggelire, szobahőmérsékleten pedig ideális nassolnivaló a nap folyamán.
Hozzávalók
- ½ csésze gluténmentes lisztkeverék
- ½ csésze kókuszliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ csésze kókuszreszelék
- 2 evőkanál kókuszcukor (ízlés szerint több)
- 1 tojás
- 1 zöldcitrom leve és reszelt héja
- 1½ csésze kókusztej (kb.) – nem konzerves, hanem hűtött
- 1 tk repceolaj
- Csepp olaj a főzéshez
- Tálaláshoz: kókuszreszelék, lime szeletek
Elkészítés
- A liszteket, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, zöldcitrom levét és héját, majd a kókusztejet. Addig turmixoljuk vagy keverjük, amíg sűrű, de önthető keveréket kapunk. Hozzáadjuk az olajat és extra tejet, ha szükséges.
- Egy palacsintasütőt vékonyan kivajazunk.
- Amikor a serpenyő felforrósodott, néhány (kis) merőkanálnyi tésztát halmozunk, amiket hagyunk kör alakúra szétterülni. Pár percig sütjük, amíg a felülete már nem nedves. Óvatosan megfordítjuk őket, és még kb egy percig sütjük.
- Kiszedjük őket egy tányérra, és további palacsintákat készítünk a maradék tésztából.
- Melegen tálaljuk, a kókuszreszelékkel megszórva – és néhány csepp zöldcitrom kikacsart levével.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu