Mivel a gofri az egyik legkedveltebb étel, így érdemes venni egy gofrisütőt – hétvégi reggelire, gyerekzsúrokra, bulikra, teázás, italozás kisérőjeként fantasztikus ínyencségeket lehet könnyen, seperc alatt készíteni. Ez az egyszerű gluténmentes gofri lehet édes vagy sós – ha pástétommal vagy füstölt lazaccal tálaljuk, akkor nem kell bele cukor. Melegen remek desszert vagy reggeli lehet, a kedvenc öntetünkkel tálalva ( pl kompót, juharszirup, csokiszósz, fagylalt stb). Elkészíthető bármiféle gluténmentes lisztkeverékkel.
Hozzávalók
- 1 csésze gluténmentes lisztkeverék
- 1 evőkanál cukor vagy 1 teáskanál Stevia
- 2 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál fahéj (opcionális)
- 1 tojás (ne legyen hideg)
- ¾ csésze tej (növényi alapú, ha szükséges)
- 1 evőkanál olaj
- ½ teáskanál vanília paszta vagy kivonat
- Olaj spray
Elkészítés
- Az összetevőket egy nagy keverőtálban vagy mixerben eldolgozzuk, és (ha időnk engedi) 10 percig pihentetjük.
- A gofrisütőt bemelegítjük, olajjal mindkét sütőlapot kissé lespricceljük.
- Kanállal az alsó lapot megtöltjük, majd lezárjuk. A sütő használati utasítását követve a gofrit kisütjük – ez kb 3-5 perc, a géptől függően.
- A kész gofrit egy tányérra kiszedjük, majd megismételjük a sütést. A fenti tésztából kb 4 gofri készíthető.
- Langyosan vagy teljesen kihülve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek