A következő vegán recept egy újabb példa arra, hogy léteznek nagyon finom és kiadós zöldséges ételek. A gesztenyés tészta mártása gesztenyealapú, kicsit hasonlít a pesto-ra. Nagyon finom, egészséges és egyszerű.
Hozzávalók
- 15 dkg konyhakész főtt vagy sült gesztenye
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek aprított petrezselyem zöld
- 1 tk frisse citromlé
- 1 dl olívaolaj
- 2 dkg vegán “Parmesan sajt” reszelve
- 25 dkg csiperke gomba
- 35 dkg vegán, glutén-mentes tészta
Elkészítés
- A gesztenyét, petrezselyem zöldet, sajtot, citromlevet, fokhagymát összeturmixoljuk, majd fokozatosan hozzáöntjük az olajat, belekeverjük a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
- Kevés olajban a gombát megpirítjuk.
- Közben a tésztát megfőzzük – maradjon kissé harapós, azaz al dente. Lecsurgatjuk, elkeverjük a gombával és a gesztenye pasztával.
- Sajttal megszórjuk.
Tippek
- Melegen vagy hidegen is fogyasztható – melegen ideális elő vagy főétel egy vegán menüben, hidegen ideális saláta felvágottak, hideg sültek mellé.
- Télen alkalmazzunk frissen sült vagy főtt gesztenyét! Sült gesztenye készítése>>
- Ha a gombák túl nagyok, vágjuk félbe, vagy szeleteljük fel.
- Egyéb gombával is elkészíthető – sőt egyéb sült vagy grillezett zöldségekkel is!
- Ideális méregtelenítés alatt – de alkalmazzunk gluténmentes tésztát!
- Lisztérzékenyek alkalmazzanak rizs vagy kukoricatésztát!
- Természetesen igazi Parmesan sajtot is lehet alkalmazni, de úgy az étel már nem vegán!
- A gesztenyés tészta receptje 4 főre elég.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu