Ha vacsorára vagy ebédre egy nagyon egyszerű, de nagyon finom ételre vágyik, ez a garnéla, spenót és paprika wok egy kiváló megoldás! Tíz percen belül elkészül. Tálaljuk rizzsel vagy rizstésztával.
Hozzávalók
- 1 evőkanál földimogyoró- vagy napraforgóolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm-es darab gyömbér
- 1 kisebb piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 chili (elhagyható)
- 15 dkg nyers, tisztított garnélarák
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 tk thai halszósz
- 2 nagy marék bébispenót levél
- Tálaláshoz: lime leve
Elkészítés
- A fokhagymát és a gyömbért finomra vágjuk. Ha használunk, a chilit kimagozzuk, majd apróra vágjuk.
- A pirospaprikát apróra vágjuk.
- Egy wokot felhevítünk. Amikor forró, hozzáadjuk az olajat, majd néhány másodperc múlva a fokhagymát, gyömbért és a chilit. Kevergetve 30 másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és 2 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a garnélákat, és kb 2 percig kevergetve sütjük, amíg a színük megváltozik.
- Belekeverjük a szójaszószt és a halszószt, majd spenótot. Lefedjük, és lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Egy percig pihentetjük, majd azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu