Ez az indiai stílusú fűszeres joghurtban grillezett csirkecomb remek nyári bulikra, grill partikra vagy piknikre. A chilit lehet moderálni vagy duplázni – a receptben feltüntetett adaggal kellemesen csípős. Tálaljuk rizssalátával, chutney-val és / vagy grillezett zöldségekkel.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb alsó vagy felső
- 4 evőkanál natúr krémes joghurt
- ½ teáskanál chili por
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- ½ teáskanál őrölt kurkuma por
- ¼ teáskanál őrölt bors
- ½ teáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd fokhagyma, darálva
Elkészítés
- Éles késsel több helyen a csirkét bevágdossuk.
- Az összes többi hozzávalót egy tálban összekeverjük. A csirke darabokat fagyasztó zacskóba tesszük és ráöntjük a fűszeres joghurtot. Bekötjük a zacskót, majd alaposan bedörzsöljük a csirkét a joghurttal a zacskón keresztül. Legalább egy órára betesszük a hűtőbe, de tovább is lehet, sőt egy éjszakán át is pácolhatjuk.
- Bemelegítjük a grill-sütőt vagy grill serpenyőt.
- A csirkét kivesszük a pácból, lerázva a felesleget.
- Kb 15 percig sütjük őket közepes hőmérsékleten, rendszeresen forgatva.
- Melegen, langyosan, kihűlve is tálalható.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu