A következő fűszeres grillezett pulykamell egy szuper egyszerű recept, bár a pácolásra érdemes 1-2 órát beszámítani. Zamatosan fűszeres, de abszolút nem csípős, így gyerekek számára is tálalható. Tíz perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók
- kb 50 dkg filézett pulykamell
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Fél tk őrölt fahéj
- 1 tk gyömbérpor
- Negyed tk őrölt szegfűszeg
- 2 ek fehérborecet
- Fél tk nádcukor
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, majd nagyon apró darabokra felaprítjuk.
- A hús szeletkel kiklopfoljuk kb másfél centi vastagra.
- Egy nagy tálban elkeverjük a hozzávalókat a hagymával és fokhagymával, majd a hús szeleteket ezzel bepácoljuk, 1-2 órán keresztül marinálni hagyjuk.
- A kerti grillsütőt előkészítjük ,vagy egy grillserpenyőt felforrósítunk, majd a húsról lerázzuk a hagyma darabokat és mindkét oldalon 3-5 percig átsütjük. Ha grillserpenyőt alkalmazunk, akkor a hagymás pácot a hús köré öntjük az utolsó 5 percben.
- Melegen tálaljuk a sült hagymás mártással leöntve.
Tippek
- Tálaljuk párolt zöldségekkel és krumplisalátával – vagy remekül passzol egy közel-keleti menübe.
- A maradék nagyon jó kiegészítő elem lehet hidegen zöldsalátákban vagy pl cézár salátában.
- Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl a húst, mert rágós lesz! Érdemes percenként megfordítani, így a hús pólusai lezáródnak, azaz belül puha marad.
- A fűszeres grillezett pulykamell ideális fogás lehet egy nyári grill partin.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu