Ez a füstölt pisztráng és kecskesajt saláta ideális különleges alkalmakra – pl Anyák napi vagy születésnapi ebédre, brunchra, továbbá passzol előételként is egy vendégváró menübe. A füstölt pisztráng helyettesíthető lazaccal is, bár ízük kissé eltérő. Ki lehet egészíteni a salátát néhány darab pirított dióval vagy fenyőmaggal. Tálajuk friss kenyérrel, zsemlével vagy pogácsával.
Hozzávalók
- 2 nagy marék vegyes saláta levél
- 2 szelet füstölt pisztrángfilé
- 2 szál újhagyma
- 50g puha kecskesajt
- ½ citromlé
- Olíva- vagy dióolaj
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
- A salátaleveleket két tányérra szórjuk.
- A füstölt pisztrángot hosszú csíkokra szakítjuk a kezünkkel, és ezeket a salátalevelek tetején elrendezzük.
- Az újhagymát apró szeletekre vágjuk, ezeket a pisztráng cafatok köré szórjuk.
- Közvetlenül tálalás előtt a kecskesajtot a salátára morzsoljuk, majd leöntjük olajjal és citromlével, és frissen őrölt borssal meghintjük.
Kapcsolatos receptek
- Anyák napi receptek
- Valentin napi receptek
- Egyszerű saláták
- Kecskesajt receptek
Zest.hu