Sokak szerint a füstölt makréla íze olyan különleges, hogy elég elkeverni csupán néhány kanál tejföllel vagy krémtúróval, és egy isteni finom pástétomot kapunk, amit szendvicskrémként és töltelékként is felhasználhatunk. Az alábbi makréla pástétom kissé csípős, de nagyon finom, főleg pikáns szendvicsekhez, de akár mártogatósként is fogyaszthatjuk friss zöldség darabokkal (paprika, répa, zellerszár stb).
Hozzávalók
- 2 szelet füstölt makréla
- 15 dkg tejföl
- 2 tk aprított koriander
- 2 tk aprított petrezselyem zöld
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- ½ zöld chili (magtalanítva, és aprítva)
- 1 ek friss citromlé
Elkészítés:
- Villával, vagy robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
- Tálalás előtt pihentessük 1-2 órát a hűtőszekrényben.
Tippek
- Remek szendvicskrém, de akár kekszekre is kenhetjük, amiket parti vagy snack ételként is fogyaszthatunk.
- Piknikre is tökéletes – de csakis hűtőtáskában tároljuk!
- Felhasználhatjuk zöldségek töltésére, pl nagyon finom cukkínibe töltve, sajttal lefedve majd grillezve!
- A füstölt makréla pástétom egy egészséges étel – így ajánljuk diétázóknak, és az egészséges életmód követőinek (DE – tejföl helyett mindig krémes joghurtot használjunk!)
Zest.hu