Akár szendvicskrémre, akár könnyű parti falat feltétre van szükségünk, ez az ízletes makréla és feta pástétom megéri a próbát. Mindössze 5 perc alatt elkészül – nem kell sütni-főzni semmit, és ráadásul finom és egészséges is. A kicsit pikánsabb változathoz tegyünk bele szeletelt újhagymát.
Hozzávalók
- 1 szelet füstölt makréla filé
- 100 g zsírszegény krémsajt
- 100 g feta sajt
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma vagy kapor
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- Só, bors
- 2 újhagyma apróra vágva (opcionális)
Elkészítés
- A makréla bőrét lehúzzuk, majd leellenőrizzük, hogy a halon maradtak-e apró szálkák. Ezeket is eltávolítjuk.
- A halat kis darabokra szaggatjuk.
- A krémsajtot villával összekeverjük a fetával. Egy darabos állagú masszát kapunk.
- Hozzáadjuk a citrom reszlet héját és kifacsart levét, majd alaposan elkeverjük.
- Beleforgatjuk a halat, a zöldfűszert és az (opcionális) újhagyma darabokat. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük, vagy adunk hozzá még citromlevet.
- Tálalás előtt legalább 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu