A puffancs az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel – az amerikai palacsinta és a fritter keveréke. Ideális bulikra, piknikre, reggelire, kirándulásokra, vagy italozás mellé. Ez a füstölt lazacos tofu puffancs egy különleges verzió – gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is (ha csicseriborsó lisztet használunk), így ideális diétás étrendekbe.
Hozzávalók
- 2 szelet füstölt lazac
- 10 dkg tofu, közepesen kemény
- 1 tojás
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk szezámolaj,
- ½ chili (elhagyható)
- 5 szál újhagyma apróra vágva
- ½ csésze csicseriborsó (vagy hajdina vagy barna rizs) liszt
- Szezámmagok
Elkészítés
- Egy konyhai robotgépben a lazacot, tojást, tofut, chilit és az olajat sima tésztává pürézzük.
- Az újhagymát apróra vágjuk, és a tésztához adjuk.
- Annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy sűrű, folyékony tésztát kapjunk.
- Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk, majd közepes lángon felhevítünk.
- Egy merőkanállal a tésztából halmokat szedünk a serpenyőbe, enyhén lelapítjuk őket kör alakúra.
- Megszórjuk a puffancsokat szezámmaggal. Amikor már nem folyékony a felszínük, megfordítjuk őket, és még kb egy percig sütjük.
- Egy tányérra kiszedjük a kész puffancsokat, majd egy újabb adagot sütünk.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk szójaszósszal, chili szósszal vagy egyéb feltéttel/mártogatóssal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu