
A következő forró csoki likőrrel kiegészítve lesz különleges. Szuper gyorsan és egyszerűen elkészíthető, amely elviselhetőbbé varázsolja a téli, őszi hosszú estéket..
Hozzávalók
- 4 dl tej (vagy növényi tej)
- 1 ek kakaópor
- 2 ek nádcukor
- 1 csipetnyi só
- Fél fahéj rúd
- 3 dkg étcsoki
- Mandula vagy narancs likőr
Elkészítés
- A kakaót, sót, cukrot és sót elkeverjük kb 2 ek tejjel.
- A maradék tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaós masszát és a fahéjat.
- Lassan felmelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg elolvad.
- A fahéj rudacskét eltávolítjuk.
- A forró csokit 2 bögrébe töltjük, 1-1 evőkanál likőrrel felöntjük.
- Melegen fogyasztjuk.
Tippek
- Csakis jó minőségű csokoládéval dolgozzunk – azaz a kakaótartalom legyen minimum 70%!
- Tálaljuk őszi-téli bulikon (gyerekek számára természetesen az alkoholt mellőzzük!). Ideális halloween partyra vagy karácsonyi, szilveszteri bulira úgymond bemelegítőként.
- Gyerekek számára tálaljuk pillecukorral megszórva!
- Elkészíthető növényi tejjel is, kimondottan alkalmas a recepthez a mandulatej (főleg ha Amarettoval egészítjük ki).
- A forró csoki likőrrel különös jó esti itóka hűvös, téli estéken, akár lefekvés előtt is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
