A következő fokhagymás-chilis spenót egy tuti gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, amely tej- és lisztmentes, így szuper egészséges is. Nagyszerű köret lehet ázsiai jellegű húsok, halak mellé..
Hozzávalók
- 3 duci gerezd fokhagyma
- 25 dkg bébi spenót
- Fél tgk szárított chilipehely
- 3 ek olaj
Elkészítés
- A spenót leveleket alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd konyharuhába bugyoláljuk vagy saláta centrifugában szárazra centrifugáljuk.
- Egy wokba töltjük az olajat, még hidegen hozzáadjuk a chilit és a fokhagymát, és lassan felmelegítjük (így az olaj átveszi az aromát, ugyanakkor a fokhagyma és chili nem ég meg).
- Amikor a fokhagyma barnulni kezd, hozzáadjuk a spenótleveleket – egy-egy maréknyit egyszerre, miután átkeverjük. Fedő alatt 2 percig pároljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk köretként sült húsok, halak mellé – különösen passzol egy indiai vagy arab menübe.
- Vegetáriánus, vegán étrendbe is passzol – pl naan kenyéren, arab lapos kenyéren tálalva, pizza feltétként stb.
- Hidegen vagy langyosan szuper szendvicstöltelék lehet – pl pita kenyérbe töltve vagy tortilla lapba tekerve egyéb zöldségekkel, felvágottakkal, maradék sültekkel stb kombinálva.
- A fokhagymás-chilis spenót nem csupán tuti egyszerű, de tuti egészséges is, így passzol diétás, méregtelenítő, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu