Hétvégi reggelire vagy brunch-ra ideális étel az omlett. Max. 15 perc alatt elkészíthető, és mindenféle maradékot felhasználhatunk a hűtőből vagy kamrából, mint pl ehhez a fetás omlett zöldbabbal és virslivel recepthez. Friss péksüteménnyel vagy pirított bagellel tálalva egy kiadós ételt kapunk.
Hozzávalók
- ½ fej lilahagyma
- 3 db Frankfurti virsli
- ½ teáskanál oregánó
- 1 marék zöldbab
- 3 tojás, felverve
- 1 marék spenót és rukkolalevél
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük. A virsliket feldaraboljuk és a zöldbabot 3 részre vágjuk.
- A tojásokat enyhén felverjük egy kistálban.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megdinszteljük a hagymát kb 5 percig.
- Hozzáadjuk az oregánót, zöldbabot és a virsli darabokat, majd 2 percig kevergetve sütjük.
- Leöntjük a tojással, a tetejére morzsoljuk a fetát, és alacsony hőfokon kb 5 percig sütjük.
- Amikor az omlett felülte már nem kocsonyás, akkor megszórjuk a spenót és rukkola levelekkel, majd tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu