A feta omlett egy nagyon egyszerű görög recept, gyorsan elkészíthető egy laza ebédre vagy vacsorára. Fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg igazi görög kecske-juhtejből készült feta sajtot alkalmazzunk.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 25 dkg feta sajt
- Só, bors, olívaolaj
- Friss zöldfűszer (pl snidling, majoránna, oregánó)
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, majd 1-2 ek olívaolajban egy nem-tapadós serpenyőben kissé barnára sütjük.
- A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a sült hagymát, belemorzsáljuk a feta sajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ha szükséges, a serpenyőt újra kiolajozzuk és beleöntjük a keletkezett sűrű masszát. Alacsony hőmérsékleten addig sütjük, amíg a teteje kocsonyás nem lesz.
- Közben beállítjuk a grillsütőt, majd a grill alatt 2-3 percig szép barnára pirítjuk a tetejét.
- Átfordítjuk egy tányérra, megszórjuk aprított zöldfűszerrel.
Tippek
- Melegen és hidegen is tálalhatjuk. Melegen vágjuk fel tortaszeletekre, majd tálaljuk zöldsalátával és péksüteménnyel (különösen finom pita kenyérrel) – ideális könnyed ebédként vagy vacsoraként.
- Hidegen vágjuk fel kockákra, és tálaljuk snack-ként, előételként vagy piknik falatként.
- A feta omlett egy könnyed étel, amely remekül passzol egy egészséges étrendbe. Egyéb omlett receptek>>
Zest.hu