Ez a fehérborban párolt feketekagyló kaporral a klasszikus francia moules marinière egyik zöldfűszeres variációja. Elkészítése nagyon gyors és roppant egyszerű, az eredmény kimondottan finom, tejmentes és gluténmentes is. Ideális vendégváró alkalmakra.
Hozzávalók
- 1 kg friss, nyers feketekagyló
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis maréknyi kapor, aprítva
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés
- A kagylókat előkészítjük (megtisztítjuk, leöblítjük, kiválogatjuk). Ennek folyamata lásd kagylók tisztítása előkészítése>>
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A kaprot is apróra vágjuk.
- Mindent egy közepes méretű, fedővel ellátott lábasba teszünk.
- Magas hőfokon, lefedve körülbelül 5 percig pároljuk és percenként átkeverjük.
- Amikor a kagylók kinyíltak, készen van az étel. Eldobjuk azokat a kagylókat, amik zárva maradtak.
- Sült krumplival (belga módra) vagy friss kenyérrel tunkolva találjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu