Maradék báránysültből fantasztikus és egyszerű hétköznapi ételeket készíthetünk. Példa erre a következő egyszerű bárány piláf, amely marokkói ízeket varázsol az asztalunkra.
Hozzávalók
- 40 dkg bárányhús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek curry por
- 20 dkg basmati rizs
- 4 dl bárány alaplé (lásd tippek)
- 20 dkg aprított paradicsom
- 8 db aszalt barack
- 2 ek aprított zöldpetrezselyem
- 1 ek aprított mentalevél
- 1 ek pirított fenyőmag
- 1 ek olaj
Elkészítés
- A húst falat nagyságú darabokra felvágjuk.
- Egy nehéz aljú lábasban az olajat felforrósítjuk.
- A hagymát felaprítjuk majd az olajban puhára sütjük. Közben felaprítjuk a fokhagymát, a hagymához adjuk.
- Hozzáadjuk a húst, fokhagymát, curryport, és kb 1 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a rizst, majd 1 perc kevergetés után a paradicsomot és az alaplevest. Forráspontig melegítjük, miközben felaprítjuk a barackot.
- A barackkal kiegészítjük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt 20 percig rotyogtatjuk.
- Ha szükséges, alaplével felöntjük.
- A fenyőmagot olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk.
- Tálalás előtt ezeket belekeverjük az ételbe, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
Tippek
- Bárány alapleves készíthető a báránysült maradék szaftjából, amit hígítsunk fel zöldséglevessel! De alkalmazhatunk csirkelevest is bárány alapleves helyett.
- Az étel elkészíthető friss bárányhúsból is – ezt vágjuk fel kockákra, majd adjuk hozzá a dinsztelt hagymához. Miután a hús kivilágosodott, folytassuk a receptet a fokhagyma és currypor hozzáadásával.
- Az egyszerű bárány piláf tökéletes hétköznapi gyors vacsora lehet!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu