Az édeskömény és retek saláta eredeti neve skandináv coleslaw, bár nincs benne káposzta. Nagyon egyszerűen összedobható, és fantasztikusan passzol sült, grillezett hal, halfasírt, hideg füstölt halak mellé..
Hozzávalók
- 1 édeskömény
- 1 ek almacet
- 4 db retek
- 4 dkg csemege uborka
- Fél ek magos mustár
- Fél dl kefír vagy tejföl
- aprított kapor
Elkészítés
- Az édesköményt vékony csíkokra szeleteljük, leöntjük az ecettel, pihentetjük.
- A retket és az uborkát vékonyan felszeleteljük.
- A mustárt elkeverjük a kefírrel.
- A felszeletelt zöldségeket elkeverjük a mustáros kefírrel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kaporral elkeverjük.
Tippek
- Tálaljuk grillezett halak mellé.
- Ideális piknik saláta is lehet.
- Remekül passzol hideg felvágottak mellé, vagy szendvicsekbe – pl füstölt lazaccal, makrélával tálalva.
- Az édeskömény és retek saláta kimondottan egészséges is, remekül passzol diétás és egészségtudatos étrendekbe.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu