Az édesburgonya az egyik legegészségesebb zöldség, amely nagyon változatosan felhasználható, mégsem fogyasztunk belőle eleget. A következő édesburgonya puffancs feta sajttal készül, amely tuti egyszerű és tuti finom..
Hozzávalók
- 15 dkg durván reszelt édesburgonya
- 6 ek barnarizs liszt
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 10 dkg feta sajt, morzsálva
- Szárított chili pehely vagy 1 közepes chili
- Só, bors
Elkészítés
- Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy csíkokra legyaluljuk.
- Ha friss chilit alkalmazunk, azt magtalanítjuk, kivágjuk az ereit, felaprítjuk.
- Egy keverőtálban a hozzávalókat elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A masszát összegyúrjuk, fasírozott nagyságú gombócokat formálunk belőle. Forró, bő olajba helyezzük őket, egy lapáttal a tetejüket lenyomjuk. 2-3 per múlva megfordítjuk, a másik oldalon is szép barnára sütjük.
- Papírtörölközőn lecsepegtetjük.
Tippek
- Melegen tálaljuk zöldsalátával, vagy pita kenyérbe töltve. A puffancs remek vegetáriánus hamburger-ként is!
- Hidegen ideális parti vagy piknik falat lehet – tálaljuk pálcikával vagy fogpiszkával. Ebben ez esetben lehetőleg kisebb gombócokat formáljunk a masszából.
- A puffancs nem szabályos, így ne is törekedjünk formás korongok készítésére!
- A receptet kiegészíthetjük szezonális aprított zöldfűszerrel.
- Az édesburgonya puffancs feta sajttal nem csupán egy könnyen elkészíthető ínyencség, de egészséges is, ha sütőben sütjük ( csupán helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe őket, fújjuk le olívaolaj spray-el, és 180 fokon vagy grill alatt süssük világos barnára).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu