Az édes-savanyú ízvilág elsősorban az ázsiai konyhákra jellemző, de hasonló hatást érhetünk el citrom, mustár és méz kombinációival is. Az édes-savanyú csirkecomb nagyon egyszerűen elkészíthető, és kimondottan finom is..
Hozzávalók
- 10 db csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 ek Dijon mustár
- 4 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 citrom reszelt héja és leve
- Tabasco (opcionális)
Elkészítés
- A mustárt, mézet, fokhagymát citromhéjat és citromlevet elkeverjük.
- A csirkecombokat átmossuk, áttöröljük.
- A szósszal a combokat bedörzsöljük, a maradékot félretesszük. Egy órán át marináljuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Közvetlenül sütés előtt a combokat sózzuk, borsozzuk (esetleg néhány csepp tabascóval meghintjük) majd egy tepsibe tesszük.
- 15 percig sütjük, megfordítjuk, majd maradék marináddal megkenjük. Addig sütjük, amíg a bőr szép barna és ragadós lesz. Ez kb 20-30 perc. Közben még egyszer körbemázolhatjuk a mézes szósszal.
Tippek
- Tálaljuk legalább 2 körettel és egy salátával.
- Hidegen is finom – éppen ezért remek parti, vagy piknik étel is lehet.
- Gyerekek is kedvelik, így ideális családi ebéd vagy vacsora.
- Az édes-savanyú csirkecomb egy finom verzió, érdemes kipróbálni!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu