Ez a szuper egyszerű ecetes retek saláta ideális savanyúság hamburgerekbe, szendvicsekbe, és tortilla lapba vagy lapos kenyérbe töltve. Pikánssá varázsolható reszelt gyömbérrel és / vagy apróra vágott chilivel! Mivel előre elkészíthető – remek grillezésre, piknikre és kirándulásokra.
Hozzávalók
- 1 csokor retek
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál cukor
- Víz
- 1 csipet só
Elkészítés
- A retek szárát eltávolítjuk, megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük.
- Egy tálban összekeverjük az ecetet és a cukrot. Adunk hozzá egy kanál vizet.
- Beletesszük a retekszeleteket, a sót (és a chilit / gyömbért), majd alaposan de óvatosan, elkeverjük.
- Legalább 30-60 percig pihentetjük.
- Sterilizált üvegben tárolva napokig tárolható a hűtőben.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu