
Ezt az alacsony kalóriatartalmú, mégis kiadós diétás tavaszi zöldéglevesleves csupán 15 kCal/100 g, így nem csupán egészséges, hanem remek megoldás lehet fogyókúrázók, diétázók számára vagy tavaszi méregtelenítésre. Kuktában nagyon gyorsan elkészíthető (és intenzívebb lesz az íze) de természetesen normál lábasban is megfőzhetjük.
Hozzávalók
- 3 gerezd fokhagyma (16 kCal)
- 350 g póréhagyma (77 kCal)
- 100 g zöldbab (26 kCal)
- 200 g cukkini (36 kCal)
- 200 g kelkáposzta (48 kCal)
- 150 g sárgarépa (45 kCal)
- 350 g zellergumó (63 kCal)
- 150 g zellerszár (11 kCal)
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék (2 kCal)
- Só és bors. ízlés szerint
- 400 g aprított paradicsom konzerv (96 kCal)
- 1¼L zöldség alapleves (25 kCal)
Elkészítés
- Az összes zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk.
- Egy lábasban vagy kuktában az összes apróra vágott zöldséget kevés vízzel felhevítjük, és ebben kissé megpároljuk őket.
- Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd a paradicsomot.
- Hozzáadjuk az alaplevest, elkeverjük és forráspontig hevítjük.
- Nyomás alatt 10 percig főzzük vagy a lábasban kb 20 percig, lefedve, alacsony hőfokon rotyogtatjuk.
- A kuktát hagyjuk lehűlni, majd a levest tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
