A csicseriborsó saláta grillezett paprikával a spanyolok egyik kedvenc alapsalátája, amely nagyon gyorsan összedobható, ha van a hűtőszekrényben maradék grillezett paprika, a kamrában pedig egy konzerv csicseriborsó. Ráadásul egészséges is.
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó
- 15 dkg grillezett paprika
- 5 dkg rukkola
- Fél citrom leve
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 maréknyi petrezselyem zöld, aprítva
- Só, bors
Elkészítés
- A csicseriborsót átmossuk vízzel, lecsepegetjük. Egy tálaló edénybe töltjük.
- Hozzáadjuk a megmosott rukkola leveleket, átforgatjuk.
- A grillezett paprikát csíkokra szeleteljük, a salátához adjuk.
- Megszórjuk az aprított petrezselyem zölddel.
- A citromot rácsavarjuk, majd olajjal lelocsoljuk.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá olajat, citromlevet, ha szükséges.
Tippek
- A saláta vegán, de sajt kedvelők számára kiegészíthető morzsált feta vagy kecskesajttal is.
- Tálaljuk spanyol, arab főételek mellé köretként – de önmagában egy könnyű, diétás főétel lehet friss kenyérrel, zsemlével, különösen meleg nyári napokon.
- A recept ideális maradék grillezett paprika felhasználásához.
- Konyhakész, olajban eltett grillezett paprika is alkalmazható – ebben az esetben hasznosítsuk az olajat az üvegből!
- A csicseriborsó saláta grillezett paprikával egy nagyon egészséges étel, passzol a legtöbb diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendbe. Méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu