
A márványos brownie egy különleges verzió, amely általában krémsajttal vagy fehér csokival készül. A cseresznyés márványos brownies krémsajtos, így valójában a krémsajttorta és brownies kombinációja.
Hozzávalók
- 50g vaj
- 100g étcsokoládé
- 100g kristálycukor
- 3 tojás
- 50 dkg liszt
- 150g natúr krémsajt
- 100g cseresznye
Elkészítés
- A vajat és csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
- Belekeverünk 20 dkg cukrot, majd egyenként 2 tojást, végül a lisztet.
- Egy másik tálban a krémsajtot elkeverjük a harmadik tojással és a maradék cukorral.
- Egy 20×20 centis tepsit kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral. A csokis és a krémtúrós keverékből kanalanként szaggatunk a tepsibe, majd nagyjából elkeverjük úgy, hogy márvány minták keletkezzenek.
- A cseresznyéket kimagozzuk és a tésztába nyomkodjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
- Lefedve hűlni hagyjuk.
Tippek
- Elkészíthető meggyel is, de akár befőttel is.
- A brownies lényege, hogy a tészta középen kissé nedves, azaz fontos, hogy ne süssük túl.
- Csakis teljesen kihűlve szeleteljük fel, ez még egyszerűbb, ha fagyasztóba tesszük a tepsit néhány percre.
- A cseresznyés márványos brownies ideális teázás kísérőjeként, továbbá remek édesség partikra, piknikre, gyerekzsúrokra. Parti tippek>>
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu
